Kyykkäasiantuntijoiden analyysi PoWiCupista 2019!

Zaijaijai!!! PoWiCUp 2019 lähestyy huimaa vauhtia ja kyykkäkiima alkaa olla huipussaan! PoWiCup täyttyi tänä vuonna huikeassa 40 minuutissa, mikä on kerrassaan mahtava suoritus. Arvoisa Kyykkäasiantuntijoiden joukko odottaakin kädet hikoillen huikeita pelisuorituksia kentiltä tämän vuotisessa turneessa.

Viime vuonna Kyykkä asian tunti joiden joukko ennusti onnistuneesti sekä mestarijoukkueen että Skäppäreiden ensimmäisen mitalin. Onnittelut meille. Mustekala ja lottokone on kaivettu arkistoista uutta arvontaa varten, joten olkaa hyvät arvon kyykkäläiset, PoWiCup ennakko mallia 2019:

SIJAT 5-8

Tampereen Akateeminen KyykkäSeura (TAKS)

Tampesterin pojjaat (tällä kertaa ei naisväkeä mukana) saattavat äkkiseltään kuulostaa joltain hassutteluporukalta, mutta tarkastelu kentän laidalta osoittaa aivan muuta. Vaikka TAKS ei vielä kauaa kisoja ole kiertänyt, niin kokemusta on haettu kesäkentiltäkin ja oppia on saatu itse anaalivandaalien Sorvalilta. Viime viikonloppuna järjestetyssä kivi kovassa Oulun WCOKissa matka päätyi ekalle jatkokierrokselle, mutta plakkariin tarttui lohkovoitto ja noin suurinpiirtein -15 (oululaisittain) ottelukeskiarvo, joka riittää hyvinkin kahdeksan joukkoon PoWiCupissa, kunhan ukot eivät sorru naaman sulamisiin kesken turnauksen.

Sortavalan aikamiespojat (SR-PRKKL)

Kaikkien pienoiseksi yllätykseksi viime vuonna pronssipeliin yltänyt vanhojen powilaisten ker(j)uu joukkue saattaa olla tänäkin vuonna yllättävän kovassa iskussa. Kokoonpanomuutoksia on tapahtunut sen verran, että Lentokone-Paavo on korvattu Parta-Topilla, mikä äkkiseltään saattaisi indikoida heikentynyttä lakaisukykyä. Lukuisat liigamatsit ovat kuitenkin osoittaneet, että Pekonin maila asettuu oikein mallikkaasti kumossa oleviin nappuloihin. Mikäli Zeremaiahin pystylyönti asettuu vuoden 2018 NKL:n pudotuspelien tasolle, alkaa suurparikkalaisten pelikunto olla kovalla tasolla. Tänä vuonna mitalipeleihin pääsy on tosin asteen vaikeampi, joten valitettavasti turnaus tulee päätymään puolivälierävaiheeseen.

Ehkä Wanhatkin Ottaa Kierroksen (EWOK)

Setämiesosaston jalka liikkuu edelleen ja käsi heilahtaa kartun kanssa taaksepäin sen verran, että sitä voi jopa taaksevienniksi sanoa. Tasaisesti vuosien aikana top16 sijoituksille yltäneet karvapallerot tulevat tänäkin vuonna esittämään suhteellisen vakuuttavaa tulosta. Pienimuotoinen heittämättömyys saattaa vaivata osaa porukasta, mutta onneksi Endorin kuun asukkailla on alkulohkon verran aikaa palautella mieliin, kuinka kyykkää pelataan. Nähtäväksi jää, alkaako Masin vaihe napsua kohdilleen, jolloin huikeat oikean nurkan joulukuusipoistot alkavat porata vastustajan sipulia armottomalla tavalla.

anaalivandaalit (av)

Persetärvelijät saapuvat PoWiCuppiin vuoden 2015 mestaruusjoukkueella ja odotukset lienevät korkealla. Selvää on se, että av tulee tekemään kovaa jälkeä alkulohkossa ja turnauksen ensimmäisillä pudotuspelikierroksilla. Kysymysmerkkejä kuitenkin piisaa. TopiTopin ja Sahtimestarin heittokunnosta ei ole herunut minkäänlaista tietoa. Suomen ennätys mies, herra 30, Hokkinen yllätti kaikki WCOKissa pelaamalla nelosheittäjän paikkaa. Tornituhoajan maineesta ei ollut tietoakaan ja nähtäväksi jää, lähteekö patteri tälläkään kertaa. Sorvali tulee naputtamaan moraalin murentavia 8 kyykän poistoja vasemmasta kulmasta, mutta sei ei valitettavasti tule riittämään mitalipeleihin asti.

PRONSSIPELI

Skepparklubben (ASS)

“Ska-badabadabadoo-belidabbelydabbladabbladabblabab-belibabbelibabbelibabbelabbelo-doobelidoo
I’m the skäbbäär”,

lauleskeli Turanssi, kun kilkillä finaalipaikan otti. Vanhat tuttumme, skepparit ovat täällä taas. Talvikyykän turnaustrio lähti näillä Lap peenrantalaisilla (Ripe toim. Huom.) käyntiin jo WCOKissa, jossa joukkue saavutti hienosti neljännen sijan. Silloin skräpsien vahvistuksena oli legendaarinen Onnimanni, joka korvasi Himoksella ryyppävän Petterin. Tällä kertaa Petteri on kuitenkin mukana ja odottaa sopii, että mies vanhaan malliin heittää lähes yhtä hyvällä tuloksella kuin Onni. Oulussa Turanssin iskukyky ei ollut parhaimmillaan (mies ei kuitenkaan kaatunut kertaakaan!), joten toivoa sopii, että PoWiCupissa joukkue saa apuja astetta timanttisemmasta peräpään pelaamisesta. Mikäli Mega€nen saa lisäksi boksin sisäisen pystylyöntinsä kuntoon, voi Skepparklubbenin iskukyky olla todella kovalla tasolla tämän vuotisissa pakkanaaleissa. Mestaruuteen se ei silti riitä, mutta pronssi saattaa hyvinkin löytää tiensä purjepoikien taskuun.

OAMK Pj:t Seuran kovimman Jätkän Autossa (OJAssa)

Toissa vuoden mestarijoukkue lähtee pitkälle matkalle lappeen Rantaan ja etapin ensimmäiseksi haasteeksi jääkin perille pääseminen varsinkin, jos Topratti on ratissa. Jälleen kerran vakuuttavaa tulosta esittävä puheenjohtajien poppoo tulee taistelemaan tosissaan mestaruudesta tänäkin vuonna. Välierissä koittaa kuitenkin tappio eikä tarjolla ole kuin himmeämpää mitalia. Etelän lämpimämmät kelit saattavat aiheuttaa ylimääräistä hikoilua ja Soppasen murahtelua, minkä seurauksena tärkeät linjat jäävät poistamatta. Tappion sinetöi Turanssin sikakilkki. Muistot lapsuudesta nousevat pintaan.

Vedonlyöntikertoimet: ASS 1.82, OJAssa 2.22.

FINAALI

Suppohauet (SuHa)

Viimeisessä neljässä PoWiCupissa pronssia, hopeaa ja kahdesti kultaa voittaneet Suppohauet tulevat olemaan kova luu tänäkin vuonna. Kivi kovassa WCOKissa hieman jopa alitehoisesti pelanneet suhalaiset olivat kuitenkin kakkossijalla eikä joukkue tule hassuttelemaan PoWiCuppiinkaan, vaikka Ennin hymy saattaakin vastustajaa kovasti hämätä. SuHalaisten pelikirja ja sen noudattaminen ottelusta toiseen on kerrassaan mahtavaa katsottavaa. Vaikka voittamisen kulttuuria löytyy runsaasti, joutuu SuHa tyytymään hopeamitaliin täälläkin. Toivottavasti Donni on tällä kertaa kuitenkin hieman paremmalla tuulella kuin WCOKin kirvelevän tappion jälkeen.

Mela_kita (Meki)

Taikasauvan heilautuksella tästä hämmentävästä nimestä muodostuu Harry Potterin ”Tom Marvolo Riddle, I am lord Voldemort” –tyylinen anagrammi ja joukkueeksi paljastuukin AiM_TekLa!!! Kiesus sentään, jo pelkästään AiMin ja TekLan yhdistäminen enteilee pahaa, mutta kaiken lisäksi porukkahan on lähes sama kuin WCOKin voittanut Valikoima voittajia WCOKin viime vuosilta -joukkue. Villen löytäessä edes välttävä avaajan kunto on ko. tiimin suorituskyky jäätävää: Piippeli nakkailee Villeltä jääneet tornin pätkät helvettiin, Henkka poistaa torniroskat häiritsemästä ja lopuiksi itse punainen kuolema, Ippe, lakaisee kitumaan jääneet akat ulos neliöstä. Taitotaso on huima ja sipuli kestää kovimmankin kuullotuksen.

R-Kioskin luukulle matkaaville: SuHa 2.86, Mela_kita 1.54.