Jalosarja

PoWiCupin Jalosarja on tarkoitettu niille kyykkäkenttien konkareille, jotka haluavat tosissaan ottaa mittaa toisistaan ja siitä kuka on kyykkäkenttien paras. Tässä sarjassa koetaan päivän jännittävimmät hetket, hienoimmat heitot sekä hauet ja pelataan kovimmat tulokset.

Jalosarjan aikataulut

Jalosarjan pelit alkavat 9:30
Alkulohkot päättyvät 13:30
Jatkosarjan pelit alkavat 14:30
Finaali n. 17:00
Palkintojenjako finaalikentällä n. 18:00

Tästä löydät linkit otteluohjelmaan ja tulospalveluun:

ALKULOHKOT: https://docs.google.com/spreadsheets/d/e/2PACX-1vTko_bOxuYqgfQSXfaBSQPvwZZPNEAvidEB45rms8Z-DeqqhXZhj6aoczWoKXjyUg/pubhtml?gid=292942466&single=true

Jatkosarja: https://docs.google.com/spreadsheets/d/e/2PACX-1vTko_bOxuYqgfQSXfaBSQPvwZZPNEAvidEB45rms8Z-DeqqhXZhj6aoczWoKXjyUg/pubhtml?gid=1703283581&single=true

Jalosarjan lohkojaot ja ennakot

SKÄDÄM!

Alkaa olla tämäkin vuosi valunut kuin Pertun lakaisu viime vuotisissa kemmakoissa, siihen pisteeseen, että vuoden 2024 PoWiCup onkin jo ihan nurkan takana (tai siis suurin osa kentistä on AMK:n nurkan takana).

Kyykkäasiantuntijat on päästetty jälleen lyömään viisaat? päänsä yhteen ja ulosanti on sen mukaista. Viikonlopun kelistä ja parkkipaikkojen sulamisen määrästä riippumatta helmikuun ensimmäisenä lauantaina tullaan pelaamaan kyykkää lappeen Rannoilla. Se että tänäkin vuonna on tarjolla maailman kovinta kyykkää on fakta, mutta tulostaso riippuu ihan joukkueista itsestään. Tässäpä kuitenkin tarjolla lohkojaot ja ennakoita PoWiCup Jalosarjasta 2024.

Lohko A

 1. Roope ja kapiset koirat [M31]

Aaaaa lohkostahan löytyy turnauksen ehdoton ennakkosuosikki numero (kolme)yksi. Nurmén kauhu on löytänyt jälleen seurakseen kohtuullisen kovatasoisia maajoukkuepelaajia (pl. Roope, harmi Roopelle), joten joukkueelta on odotettavissa säälimättömiä näytöksiä. Joukkue on hakemassa tämän vuoden ensimmäistä kiinnitystä akateemiseen talvitriplamestaruuteen, eikä ole syytä olettaa epäonnistumista. Tämä on se joukkue, jota muut joukkueet ovat turnauksessa haastamassa. Krapulan taso ja talven treenituntien määrä saattavat vaikuttaa ensimmäisten parin pelin tulokseen, mutta tosipelien alkaessa joukkue tulee viimeistään paljastamaan kyntensä.

 1. ABUA HÄRREKYD SOS [ABUA]

Suomen Tamperelaisimmasta paikasta, eli Tampereelta, on lähtenyt liikkeelle monta hyvää joukkuetta, ja tämä saattaa olla yksi niistä, vaikkei Isse enää Tampereella asukaan. Huhut kertovat ettei Isse aio olla myöskään kohmelossa lauantai-aamuna, joten jääkin nähtäväksi, viekö äijäpisteiden himo miehestä voiton. Olisihan se ensimmäinen (ja varmaan viimeinen) kerta täysissä ruumiillisissa voimissa Cupissa. Muutenhan joukkue on tuttua Tampereen liigan kalustoa: jämä-Tommi on napsutellut vasenta kulmaa vakuuttavalla tehokkuudella, Jallux ottaa promilleista riippumatta linjan kuin linjan ja Tinsku onnistuessaan varmistaa joukkueelle kärkisijoituksen. Kunhan pelikuntoa ei vain liiaksi hiota edellisenä päivänä.

 1. Mallinnetaan Haukia Laskimet Kuumina [MaHaLasKu]

Aasian tuntijat ovat hämmentyneet. Kutina kainalossa antoi luvan ennustaa MaHan lohkon kolmanneksi totutun nelossijan sijaan. Tampereelta on kotiutettu kasvattijoukkueeseen Wanhus, joka heittää kovaa riviä ja onkin sementoinut asemaansa kuusikkopuiston vakioasiakkaana. <3 Leevi <3 jättää lauantain kasuaalin maratoonin juoksematta, ja aikoo tulla heittelemään kapuloita, reenitunteihin verrattuna hämmentävän hyvällä tuloksella. Joukkueen keulakuva Jarno Sep…Mikkola(inen) ohjaa Tottin, Antti Erosen doppelgängerin, kanssa joukkueen lohkon puolivälin paikkeille. Asiantuntijoiden Monte Carlo-simulaatiolla joukkue saatiin sijoittumaan jälleen turnauksen neljännelle sijalle.

 1. The No Good Yellows [TheNGY]

Ihan OK:n Liigan vakiojoukkue saapuu eteläin veteläin pariin jo toista kertaa. Muukin kuin lumi on keltaista tämän joukkueen astellessa mailan varteen. Vanhat meriitit ovat osoittaneet joukkueen kyvyn yllättää turnauksen kärkijoukkueita, eivätkä mitalisijatkaan ole sopivan krampin sattuessa täysi mahdottomuus. Rosterin jokainen pelaaja on myös kerryttänyt kokemusta Liiton kisoissa kesäkentillä, joten vesisateen yllättäessä kenttien sulaminen ei vesitä joukkueen mahdollisuuksia menestykseen. 

 1. DDRNV Schöne mädchen [DDRNV SM]

Itä-saksan Naisvoimistelijoiden edustus on tällä kertaa hieman nuoremmissa kantimissa Himmasenkin ollessa kovapalkkaisten sopimusten perässä ihan toisessa lohkossa asti. Tanpesterin kyykkäliigassa nämä naamat ovat vakiokasvoja ja heittotaitoja löytyy hyvän päivän sattuessa kaikilta. Kyykkä_Asian_Tuntijoiden papereissa jännittävin ja kovin kamppailu A-lohkossa nähdään Naisvoimistelijoiden ja Oulun kemistien välillä. Parhaimmillaan DDRNV saattaa pystyä etenemään PoWiCupissa pitkällekkin vaikka SM-mitaleja ei lappeen Rannoilla olekaan jaossa.

 1. Ikuisesti Taistelevat Komartekin Komeetat [ITKK-99]

Ehkä koko Nationaali Kyykkä Liigan historian legendaarisin rosteri on kaivettu mappi Ö:stä kaiken kansan ihmeteltäväksi. Ja ihmetellä saakin! Joukkue on perustettu ennen kuin iso osa turnauksen muista pelaajista tai järjestäjistä on edes syntynyt. asian Tuntijat eivät sietäneet hautakammioiden hajua tarpeeksi kauan voidakseen analysoida jäsenten vahvuuksia, ja ainoa joka on aktiivisesti pelannut kyykkää viimeisen 20 vuoden aikana onkin Liigan ikiaikanen ries…konkari Temmi-setä. Asiantuntijaraadille kuitenkin esitettiin muinainen Babylonialainen kivilaatta, jonka nuolenpääkirjoitusta tulkitsemalla saatiin todisteita tämän joukkueen joskus voittaneen akateemisen amatöörikyykän maailmanmestaruuden. Kyykkäkansan selkäpiitä karmii myös villi huhu Banaanimiehen paluusta…

LOHKO B

 1. Muskeliset Orit Turnajaisissa [MOT]

MOTivaatioryhmä on ollut alkutalvesta internettiin vuotaneiden kyykkävideoiden perusteella todella kovassa iskussa ja kuusikkopuiston kentillä on nähty varsin siistiä peliä näiden miesten toimesta. lappeen Rantojen reissulle on saatu myös tällä kertaa ehdoton MOTin ykkösrosteri; Mähönen ja Peltoniemi paukuttaa riviä tasaisen varmoin ottein, välillä keskelle ja välillä ei, Rahko heittää vaikeimmat paikat ja tarvittaessa kuusi tolppaa kerrallaan kulmasta ja DI Mäkipää luutii kentästä linjan kuin linjan. Kaikki ainekset syvään päätyyn asti menemisessä on olemassa. Menneisyydestä kuitenkin on muistettava viime vuosien pettymysten värittämät PoWiCupit. Jos möröistä päästään yli on MOT vahvoilla tämän vuoden turnauksessa.

 1. Nega [ei]

Kakkonen, kakkonen, kakkonen, kakkonen… Eiku nyt ei ollutkaan kyseessä käynnissä olevat presidentinvaalit vaan Lassin viimeaikainen finaalitilasto. Vaikka kaikki joukkueesta varmasti tietävät miten PoWiCup-järjestetään, nyt vielä pitäisi muistaa miten siellä pelataan. lappeen Rantojen paikallisen Nationaali Kyykkä Liigan entiset menestyjät ovat lähdössä turnaukseen siinä mielessä ikävässä tilanteessa, että edellinen kerta kun Lassi on pystynyt säännöllisesti voittamaan jotain oli Negan tuplamestaruus Liigassa, ja siitäkin on jo aikaa. Tästä huolimatta turnaukseen on valmistauduttu huolellisesti; Lassi on treenannut kyykkää kuin hullu, Heikki on käynyt paljon hiihtämässä, Kuisma on nostanut puntteja ja Elmo on heilutellut molempia käsiään. Oli miten oli, muiden pelaajien näytöt kyykkäkentillä tältä talvelta ovat A: vähäisiä ja B: epävarmoja, mutta Lassin hartiat ovat niinkin pieneksi kaveriksi yllättävän suuret. Muidenkin onnistuessa päivän positiivisimmat kaverit voivat päästä finaaliin häviämään.

 1. Onnistuessaan Hymyilee Vähän [OnHyVä]

Tästä joukkueesta löytyykin kasa SM-mitaleita, aika monta Suomen Mestaruutta ja Putkosen Atte. Akateemisissa kisoissakin on menestystä melko lailla joka suunnalta ja pidemmältäkin ajalta, mainittakoon vaikka Aten viimevuotinen pronssimitali Jalosarjasta ja Armin kesähaukivoitto sateisesta Seurasaaresta. Vähän alkoi AsianTuntijoitakin Hymyilyttää kun tämän rosterin meriittejä käytiin läpi. AA-kerho on viime vuosina ollut NKL:n kantavimipia voimia ja on kotikentillään varmasti kovassa iskussa. Natsku tuo joukkueeseen kovan henkilökohtaisen tasonsa lisäksi myös kyykkäkarkeloissa kovaa valttia olevaa Tamperelaista näkemystä. Ja jos tältä porukalta ei riittävästi kokemusta ja voittamisen kulttuuria löydy niin sen aukon täyttää NKL:n tilastoissakin kärkipaikoilla keikkuva Tiina. Oletettavasti kovilla jääkentillä suurin haaste tällä joukkueella on riviheiton mitan kalibroiminen kohdilleen. Jos siinä onnistutaan, on tiedossa murskaavaa jälkeä.

 1. Kuusikkopuiston Ketterä [KukaKetä]

Kuusikkopuistossa on kasattu mielenkiintoinen yhdistelmä vanhoja kyykkäkonkareita koettamaan ketteryyttään PoWiCuppiin. Vielä siinä vaiheessa kun hakemukset saapuivat asiantuntijaraadin tarkasteltavaksi voitiin havaita että olihan siellä mestismiehiä ihan kaksin kappalein. Niin se vaan kuitenkin on että hauet veivät Ahvenan mennessään ja A-sarjaan on paluu, eipä silti, vakuuttavasti lakaisulinjoja edelleen miehen heitoilla poistuu. Himmanen on sen sijaan viime kesän ja alkutalven perusteella varsin vakuuttavassa tikissä ja ykköspaikalta lähtee niin pipo kuin rivikin taivaan tuuliin. Henkka ja Ippe täydentävät tasapainoisen rosterin joka voi turnauksen edetessä ja heittojen tottuessa talvisiin parkkipaikkoihin nousta kamppailemaan kovimmistakin sijoituksista.

 1. KonjakkiMafia [VSOP]

Viime vuoden PoWiCupin yleisen sarjan mestarit lunastivat paikkansa luonnollisena jatkumona Jalosarjaan. Viime vuoden rosterista tosin vaihdettiin haukikuningas vielä toistaiseksi kruunaamattomaan haukikunikaaseen Topi Pekoseen. Joukkueen peluutus on melko selkeä, Markus avaa ja heittää riviä törkeän varmasti, Lauri heittää ihan helvetin TÄYSIÄ, Juho haluaisi heittää riviä mutta joukkue tarvitsee jonkun lakaisemaan, ja konkari Pekonen heittää haukia. Viime vuotiseen tasoon yltääkseen täytyisi joukkueen löytää jostakin punainen lanka omaan pelaamiseen. Vaikka VSOP toistaiseksi on NKL:ssä puhtaalla pelillä liikenteessä, eivät tulokset ole vakuutaneet asiantuntijoita eivätkä myöskään pelaajia itseään. Kyykkä A. Sian tuntijoiden vakoilujaosto on muun muassa saanut taltioitua seuraavan lausunnon epäonnistuneen heittovuoron jälkeen: “Mitä vittua me oikein tehään täällä ku ei me ainakaan osata pelata?”

 1. Purkkirallin Sankarit [PurSa]

Menneiden aikojen menestys haiskahtaa tässä joukkueessa vähintäänkin yhtä paljon kuin Cuppiaamuna vanha viina. Männävuosien NKL-menestyjät on päästetty vanhojen meriittien perusteella Jalosarjaan, näistä todisteista ei vähäisimpänä asiantuntijaraadille esitetty musiikkinumero. Kuitenkin, ihan tilastoidut faktat osoittavat että Sankarit ovat joskus ainakin osanneet pelata kyykkää. Tilkkutäkki entisiä lappeen Rannan menestysjoukkueita pitää sisällään ehkä lauantaiaamunakin YÖKkäävät Eskon ja Ubin, Skepparismies Kytömäen ja Metsässä omituisten asioiden tapahtumisen varmistavan Samin. Tässä rosterissa on läjäpäin kokemusta, harmi vain että suurin osa siitä on kerrytetty liian monta vuotta sitten. Alkulohkon ajan on aikaa muistella miten kyykkää pelataan, mutta kun tosipelit alkaa on mahdollisuudet jatkoon jo todennäköisesti menetetty.

© Miika Tiainen