Jalosarja

© Miika Tiainen

Jalosarjan ennakot 2023

Tättärää!!! Talven kyykkäkiiman kasvaessa Kyykän astioiden tuntijat ovat tutkineet tähtikuvioita ja ottaneet yhteyttä savumerkeillä kaukaisten maailmojen tarkkailijoihin. Näillä eväillä aAsian_tuntijat ovat valmistelleet kattavan anal_yyysin PoWiCup 2023 Jalosarjan joukkueista ja kilpailijoista. Topi Utkimus on laatinut syväluotaavia fatkoja pelaajien sielunelämästä ja mentaalipuolen pulssista. Kyykkä A. Sian tuntijat ovat nauttineet Topin kanssa koniakkia ja kakkua ja päätyneet illan päätteeksi seuraaviin loppupäätelmiin. Arvon kyykkäkansa, Jalosarjan ennakot kahdessa lohkossa olkaa hyvä!

Jalosarja on tarkoitettu parhaimmille joukkueille jotta yleisen sarjan pelaajat pääsevät kaikki seuraamaan mahdollisimman paljon tasokkaita pelejä. 2023 PoWICupissa jalosarjassa on 12 joukkuetta ympäri suomea kahdessa lohkossa selvittämässä kyykkäkenttien herruutta. Alempaa löydät lohkojaot, sekä ennakkoanalyysit Jalosarjasta.

© NMäntysaari

Lohko A

Roope ja kapiset koirat

Akateemisten turnausten viime vuosien kovin kokoonpano on lähtenyt tänä vuonna PoWiCuppiin jatkamaan menestystarinaansa. Viime vuoden finaalissa toisiaan vastaan kolme erää taistelleet sankarit pyrkivät nyt ennakkosuosikkina kirkastamaan myös hävinneen osapuolen mitalit, ja muistikuvat. Maailmanennätysmiehen johdolla alkulohkossa riittänee rutiinisuoritukset jatkoon pääsyyn. Näin ollen Roope voi laittaa herätyksen lauantaiaamulle kuuden pintaan niin ehtii vielä taksilla Oulusta jatkopelien alkuun. Scenario Ö: Marco unohtaa kartut kotiin ja varakartut syttyvät itsestään palamaan kentänlaidalla. Lisäksi Soppanen alkaa sympatiasta loppuja joukkuetovereitaan kohtaan heittämään vasurilla. M31 lohkosta ulos ja onkin koko päivä aikaa lähteä muistelemaan Ioanniksen nimeä G-baariin.

Mafioso Heikki Laskuttaa Kuititta

Aatchuin tuntijat eivät oikein ymmärrä MaHeLasKun kapteenin toimia. Pelaajaosto kaupungista, missä kyykäliigassa ei ole edes kirjoitettuja sääntöjä ja neliötkin ovat kieroutuneet Suomen Chicagossa. Toivottavasti Heikki ei ole lahelaistunut likaa ja tottunu 8m heittomatkaan ja 4m neliöihin. aAsiantuntijat ovat kuitenkin havainnoineet että teoriassa Jarno voi olla väärässä näissä asioissa, mutta käytäntö on osoittanut että ei ole. Joukkueen akilleen kantapää on kuitenkin kolmospaikalla. Jos Totti malttaa keskittyä kyykän pelaamiseen eikä bingolapun täyttämiseen, niin laskimennäpyttelijät tullaan näkemään pitkällä jatkopeleissä.

Jätä Jämät

Heittääkö Jämätommi papparullaa? Kuka johtaa peliä? Millä pelikirjalla pelataan? Minkä joukkueen tilastoja pitäisi tutkia? Kuka löi jouluna ensin? Jämä(n) joukkue on kerätty joukkueiden jämistä ja tarjoaakin suuria kysymysmerkkejä turnaukseen. Todennäköisesti joukkue jättää Jämät lohkovaiheen ulkopuolelle ja jatkaa kohti ratkaisupelejä. Tommi Feat Chiks joukkueen ensimmäinen näytönpaikka voi yllättää kokeneetkin joukkueet ja kantaa pitkälle turnauksessa. Miten kemiat kohtaavat? Sen PoWiCup 2023 näyttää.

Luolamiesten Työväenopisto

Entisten nuorten kyykkälahjat pääsevät nyt puntariin. Riittääkö entisten “ammattilais” kyykkääjien pitkän linjan kokemus peittoamaan lohkovaiheessa nuorison määrällisen ylivallan? Lohkovaiheessa saattaa kuitenkin loppua pelit kesken ennen kuin kapean kaukalon konkarit kerkeävät sopeutumaan nykyaikaan. Toivottavasti järjestävä taho on varautunut sammutuskalustolla joukkueen pyroteknisen shown varalta. Vastustajillekkin on huhun mukaan tarjolla housuja revittäviksi. Vaikka suurin osa joukkueesta onkin esihistorialliselta ajalta, niin joukkueen kapteenin henkkariennätys kalpenee vain kolmen pelaajaan tuloksille Suomessa. Valitettavasti yksi näistä pelaajista on sattunut samaan lohkoon aiheuttamaan päänvaivaa luolamiehille.

Mäkipään Osuva Taika

Täysiä Aina Keskelle Seuran (TAKS) puheenjohtaja on ottanut kapteenin rahkaisen viitan ylleen ja aikoo johdattaa joukkonsa läpi kallioiden, niemien ja peltojen aina korkeimman Mäen_päälle. Viime vuoden pettymyksien täyteinen reissu lappeen Rannoille on toivottavasti jo unohtunut vaikka asiantuntijat siitä mielellään muistuttelevatkin. Tänä vuonna tavoitteet ovat varmasti korkeammalla ja kaikki edellytykset turnauksessa menestymiseen ovat olemassa. MOTivaation puutteesta tällä porukalla ei kiikasta, mutta Taikojen täytyy kuitenkin olla tehokkaita, ja heittojen täytyy Osua, jotta tulokset riittävät lohkon piikkipaikkojen tavoitteluun.

The No Good Yellows

TNNNGNHNTNGY laskeutuu Oulun pimeiltä kylmiltä leveyspiireiltä etelän lämpöön ja  pääsee tutustumaan lappeen Rantojen PoWiCup -turnaukseen ensimmäistä kertaa. Valitettavasti Kyykkä asian tuntijat ovat hiukan likinäköisiä eikä näkö ole kovin tarkka Kajaania kauemmas, joten tämä joukkue tulee tähän turnaukseen villinä korttina. ATK-tietokoneelta asiantuntijat kuitenkin löysivät todisteita siitä, että tämä kyseinen joukkue on jopa onnistunut voittamaan kestomenestyjä SuHalta kokonaisen yhden erän. Toivottavasti pisteiden kertominen luvulla -1 ei tuota joukkueelle suurta kulttuurishokkia. Ei Niin Hyvät Keltaiset onnistuvat luistamaan asian tunti joiden näkökentän ulkopuolella hyville sijoille.

Lohko B

Fiilismiehet

Jahas. Taas yksi keräilyjoukkue. SuppoDDRNVAimBlagiatorsin parhaat palat ovat fuusioituneet fiilistelemään PoWiCupin timanttista tunnelmaa. PoWiCupin ja muidenkin akateemisten turnauksien kestomenestyjistä kasattu joukkue tuo turnaukseen kuuluisaa voittamisen külttüüria. Pitää kuitenkin toivoa, ettei finaalin ratkaisu jää Punaisen Paholaisen kahden viimeisen heiton varaan, sillä siitä Ippellä on huonoja kokemuksia (Upella hyviä). Joukkue todennäköisesti nähdään mitalipeleissä, mutta riittääkö joukkueen Fiilis mestaruuteen asti?

Viskin Hajuiset TUTtavat

Suamen mestari, eikä muutkaan joukkueen jäsenet kovin huonoja ole. Lähtökohtaisesti kannattaa aina heittää täydellisiä heittoja, eikä koskaan kannata veikata Miika Sorvalin joukkuetta vastaan. Kyykkä asiantuntijat, uskovat siis VSOP:n fanijoukkueen tyhjentävän kentän joka erässä viidellä mailalla ja voittavan kaiken. Jos kaikki pelaajat noudattavat joukkueen kapteenin neuvoja, voitto ei tule joukkueelle yllätyksenä. Vanhan viinan hajun määrä ajan funktiona voi kuitenkin vaikeuttaa joukkueen taktiikan noudattamista. Toivotaan myös että Joonas ei ole treenannut liikaa, ettei kunto ole taittunut ylikunnon puolelle.

KanaaliSandaalit

Miksi ihmeessä kanaalissa pitäisi sandaaleja? Eihän siellä ole edes hiekkaa??? Tämän joukkueen menestys saattaa hyvinkin riippua nesteytyksestä. Ikuisen järjestämisen ikeestä vapautunut Kuisma pääsee pelaamaan ja juomaan kaljaa, toisin kuin liiton kisoissa. Kyykkäromantikolla voi siis loppupäivästä alkaa löytymään hiukan luovempia yhden mailan linjoja niin, että tennissukatkin pyörivät Sandaaleissa. Joukkueesta löytyy kaksikätinen rosvo, joten kumpaankin suuntaan vinot linjat taittuu taittuu tarvittaessa kun heittää pikkasen niinku ylikovaa nii se kääntyilee. Mikäli aikaero ja kielimuuri ei häiritse joukkueen Rauman vahvistusta liikaa, saattaa sentterit heilua jatkokentilläkin.

Bitches out of Boose saatana

Tissit, Daisarit, Puskurit, Rinnat, BooB’sit. Yksi pitkäikäisimmistä lappeen Rantojen kyykkäjoukkueista haki viime vuonna kokemusta turnauskestävyydestä ansiokkaasti MM-kyykästä. Siellä Ryntäille asetettiin hopeiset mitalit ansiokkaasta suorituksesta. Tällä kertaa hopeista mitalia tuskin asetetaan Ketunnokkia koristamaan. Lohkovaiheessa tämä taatusti ryhdikkäin joukkue voi kuitenkin antaa kyytiä mille vaan joukkueelle, jos salaisuuksien sammiosta ei nouse liikaa basiliskin myrkkyä. Joukkueen tehokkain ase löytyykin neliöiden ulkopuolelta länkytyksestä, joka porautuu kokeneimpienkin joukkueiden sipuliin.

Länsi Siperian Puliukot

Viime vuoden yleisen sarjan voittajat kyllästyivät lajin helppouteen ja lähtivät hakemaan kokemusta korkeammalta tasolta. Joukkue tuleekin kamppailemaan tiukasti jatkopaikasta KaSa:n kanssa. asian_tuntijat ovat kuullet joukkueen avaajan mietteistä “Voinkohan lähteä treenaamatta Cuppiin” (heittää avauksella 7 ja seuraavalla 6). “Eiköhän tällä pärjää”. ÄlÄsPeen pelikirjan täytyy olla kunnossa ja Pertun vakiovaiheen täytyy olla takakyykkien kohdalla kohdillaan jos joukkue haluaa menestyä. Siperian itätuuli puhaltaa kuitenkin kylmästi ja Puliukkojen kannattanee keskittyä naukkailemaan lämmikettä alkulohkon jälkeen, sillä pelit eivät todennäköisesti kovin pitkälle jatku.

Disko_Lisko

Tanpereen Futuliigan hallitseva mestari ei ainakaan tilastojen perusteella ole samanlaisessa lennossa kuin viimekaudella. Kausi on kuitenkin pitkä ja kuntohuipun ajoittaminen tärkeisiin päiviin on kaiken A ja O. Kukko (ei se lintu) osaa tarvittaessa heittää kaikilla käsillään, joten Ahvena (ei se kala) voi levitellä linjoja joka suuntaan, vaikka onkin se mestismies. Jos Julia kestää pakkasia ilman uppopaistettujen kanojen seuraa, voivat lakaisut napsua kohdilleen ja tulos olla kovaa. Lohkon mielenkiintoisin ottelu tulee olemaan DL – BooB’s, jolloin Julian uskollisuus joutuu koetukselle. Tanssilattian_Matelijat tulevat luikertelemaan lohkosta jatkoon, mutta jatkopeleissa ei voi jäädä sulattelemaan edellistä saalista.